.


Vi har direkte oppgjør med Helfo.

.

Akutt tannbehandling

Om du skulle få akutt tannverk så vil du få den hjelp du trenger hos oss på samme dag i åpnningstiden. Hver dag holder vi av en halvtime for akutt tannbehandling.

Undersøkelse & diagnose

Vi hjelper deg med å forebygge tannsykdom og bedre din tannhelse. Vi gir deg en grundig undersøkelse og rens, munnhygiene instruksjon samt kostholdsveiledning. Vi benytter oss av digitale røntgenbilder og digitale intraorale bilder.

Kosmetisk tannbehandling & kosmetisk bleking

Bleking av tenner eller kosmetisk bleking er noe som har blitt mer og mer populært de siste 10-15 år. Tannbleking har blitt en vanlig metode for å få bukt med misfargede eller gule tenner. Tannbleking kan enten gjøres over natten eller på dagtid. Tannblekemiddelet på dagtid er noe sterkere for å oppveie for den kortere bleketiden. Tennene som skal blekes bør ikke ha hull og heller ikke dårlige fyllinger.

Porselensfasader, kroner & broer

Porselensfasader, kroner og broer er noe vi har høy kompetanse på. Når det er så lite igjen av tannen at den nesten er tapt, kan en krone ofte gjenskape funksjon og utseende. Kronen kan fremstilles  i ulike materialer. Det vanligste er porselen. Porselensfasader er tynne skall som limes utenpå tennene i fronten. Dette gjøres når det ønskes å forandre på tennenes form, lukke mellomrom eller dekke over misfarging/misdannelser i emaljen. Porselens laminater lages av tanntekniker.

Kompositter eller Tannfarget fyllinger

En komposittfylling fungerer best ved reparasjon av små og mellomstore hull. Fordelen med kompositt er at fyllingen ser naturlig ut og at den i motsetning til amalgam, limer seg fast til tannen . Det betyr at vi vanligvis ikke trenger å bore bort så mye av tannen som når man lager en amalgamfylling. Kompositt kan også lages svært naturtro. Om hullet er lite blir holdbarheten som oftest lang. Godt renhold med tannbørste og tanntråd er viktig for å unngå hull i kanten av fyllingen.

Utskiftning av amalgam

Vi skifter ut amalgamfyllinger med kompositt eller porselensinnlegg. Statens helsetilsyn har i flere år frarådet bruk av amalgam på barn og gravide, fra 2003 er det innført en generell fraråding mot bruk av amalgam for alle pasienter.

Endobehandling eller rotfylling

Det finnes flere  årsaker til at pulpa inne i tannen dør, bl.a karies, fyllinger som lekker og tanngnissing. En betennelse eller infeksjon inne i tannen betyr at pulpa er skadet. Plages du av murrende verking, følsomhet for kulde og varme, hevelse og ømhet kan det være tegn på en skadet pulpa, Det er imidlertid ikke alltid du får symptomer. Rotbehandling innebærer at tannlegen fjerner årsaken til skaden, f.eks karies, om det er mulig. Deretter tas pulpa bort og rotkanalen fylles igjen. Det vanligste fyllingsmaterialet er guttaperka, et gummilignende materiale . Til slutt fremstilles en fylling eller en krone som erstatning for den skadde tannkronen. Behandlingen utføres med lokalbedøvelse.

Protese

Etter lang erfaring med eldre pasienter tilbyr vi behandling med helprotese elller partiellprotese.

Tannkjøttbetennelse & periodontitt

Tegn på periodontitt (Tannkjøttsykdom)

Følgende tegn kan tyde på begynnende tannløsningssykdom: (Vær oppmerksom på at tannløsningssykdommer ikke alltid gir symptomer.) 
• Lettblødende og ømt tannkjøtt • Tennene kjennes løse • Tannkjøttet mellom tennene forandres 
• Stadig dårlig ånde • Vedvarende hovent tannkjøtt 
Tannsten, dårlig munnhygiene, røyking, stress, arvelige faktorer og visse sykdommer er faktorer som fremskynder utviklingen av tannkjøttsykdom.

Tannkjøttsykdom: Tannløsning – periodontitt

Tannløsning kommer som regel av tannkjøttsykdommen periodontitt. Det er en betennelsessykdom som i første rekke rammer det vevet som holder tannen fast. Tanken på at tennene dine kan løsne er antageligvis helt ufattelig, men faktum er at hver tiende person i Norge rammes av tannløsningssykdom. Periodontitt er vanligvis et langsomt voksende problem. Om du ikke får behandling kan det ta mange år før en tann eller tenner går tapt. Ofte kommer de alvorlige symptomene først i sluttfasen i form av hevelse, verking og løse tenner.

Vi har direkte oppgjør med helfo. Helfo dekker endel av kostnader ifm periodontittbehandlingen.

Implantat

Vi tilbyr med samarbeid en kjevekirurg enkel implantat eller vollbroimplantat eller avtagbar protese som sitter på implantater.

Det er mulig å erstatte neste alle tapte tenner med implantat. Behandlingen innebærer at man opererer en liten skrue i titan inn i kjevebenet. Denne erstatter roten som mangler. På den festes siden en krone eller bro.

Tannerstating med implantater er en gjennomprøvet behandlinsmetode med en klinisk dokumentasjon som strekker seg over 40 år. I nesten alle tilfeller går det å få tenner som sitter fast og ser naturlige med denne behandlingen.

Grunnstoffet titan(Ti) aksepteres av kroppen nesten som om det var dens eget vev, og dette gjør at pasienten kan få nye røtter fremstillt i titan som vokser fast i kjevebenet. Med en liten operasjon vil kirurgen feste titanskruer/tannimplantat, eller fiksturer som er fagbetegnelsen, i kjeven. På fikturen festes siden et lite mellomstykke også kjent som distanse som stikker så vidt gjennom tannkjøttet. En krone eller bro skrues deretter fast på distansen.

,

Book time via tannlege nettsiden, E-post eller ring 33462773 / for akutt time 90657812